Objavil/a: Janez Božič | 22/06/2022

TEČAJ PERMAKULTURNEGA NAČRTOVANJA

Skupaj se bomo naučili, kako zavestno ustvariti optimalno donosen habitat, ki bo imel vse lastnosti naravnih ekosistemov, tako glede raznolikosti, kot uravnoteženosti in prožnosti. Spoznali bomo harmoničen odnos med ljudmi in pokrajino, ki vam bo nudil hrano, energijo in zaščito, ter uspešno zadovoljil tudi druge materialne in nematerialne potrebe, pa tudi kakšno željo. Zagotovo boste spoznali nove prijatelje, če pa boste poprijeli, boste imeli možnost izdelati tudi permakulturni načrt svojega posestva. Ob slovesu boste dobili tudi mednarodno veljavno potrdilo u udeležbi, ki vam bo omogočilo nadaljnje permakulturno izobraževanje. Tečaj bosta vodila Aljaž Plankl in Janez Božič, sodeloval pa bodo tudi Marjana Kos, Tomi Gjerkeš, Primož Krišelj, Ira Zorko in Jožica Fabjan.

Dogodek bo gostil Aljaž s sosedi in pomočniki, ki bodo Aljaževo kmetijo zapuščeno kmetijo spremenili v permakulturni raj. Tu si bomo lahko ogledali, kako se zadeve lotiti in kaj nas čaka na poti do cilja.

Prvič se dobimo 6. avgusta ob 8:00 nad vasjo Javorovica na Gorjancih, od koder bomo obiskali pragozd Kobila in si ogledali, kako trajnostne sisteme ustvarja narava. Glavnina tečaja pa se začne v soboto, 20. avgusta, ob 9:00. uri. Delavnica bo trajala do 12. ure v nedeljo 28. avgusta, ko bomo pojedli še kosilo in se poslovili.

Cena tečaja je  650 € in vključuje program, vegetarijansko hrano in preprosto bivanje. Kotizacija 100 €  vam bo zagotovila udeležbo na tečaju, zato jo nakažite čimprej, preostanek lahko poravnate neposredno na tečaju. Če tečaja iz kakršnegakoli razloga ne bomo izvedli, vam kotizacijo vrnemo. Nakazila plačate na transakcijski račun Društva ‘Pod svobodnim soncem’, IBAN SI56 6100 0002 7184 015.

Za podrobnejše informacije o vsebini in prijavo lahko, pošljete mail na naslov sabina.bozicnik@gmail.com ali pokličete 041 956 927 (Sabina).

Več na Permakulturnemu blogu, in Aljaževi spletni strani Naj raste.

Lepe pozdrave Sabina, Marjana, Tomislav, Aljaž in Janez

Advertisement

Odgovori

  1. […] Vas zanima več? […]


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Kategorije

%d bloggers like this: