Objavil/a: Janez Božič | 02/05/2022

OSNOVNI PERMAKULTURNI TEČAJ

Skupaj se bomo naučili, kako zavestno ustvariti optimalno donosen habitat, ki bo imel vse lastnosti naravnih ekosistemov, tako glede raznolikosti, kot uravnoteženosti in prožnosti. Spoznali bomo harmoničen odnos med ljudmi in pokrajino, ki vam bo nudil hrano, energijo in zaščito, ter uspešno zadovoljil tudi druge materialne in nematerialne potrebe, pa tudi kakšno željo.

Aljaž Plankl je izreden poznavalec praktičnih prijemov v vsakdanu življenja z naravo. Kot za šalo snuje vrtove in ti rojevajo več, kot se pojesti da. Hkrati je tisti, ki mu je uspelo vzpostaviti most med permakulturnim gibanjem in najširšo slovensko javnostjo.

Janez Božič, permakulturni učitelj, ki je organiziral že številna odlično sprejeta permakulturna izobraževanja. Na teh skozi igro, vajo, delo in če ne gre drugače tudi s predavanji ljudi spoznava s sistemom načrtovanja, ki je osvojil svet.

Dogodek bo gostila družna Kuštrin z Metnega vrha nad Sevnico, ki je zapuščeno kmetijo spremenila v permakulturni raj. Tu si bomo lahko ogledali številne primere uspešne prakse in iz prve roke izvedeli, kako se zadeve lotiti in kaj nas čaka na poti do cilja.

Delati sicer začnemo že ob prijavi, ko boste prejeli podrobnejša navodila o plačilu, dostopu, namestitvi in programu. Dobimo pa se  v soboto, 20. avgusta, ob 9:00. uri. Po namestitvi bomo ob začeli s programom. Delavnica bo trajala do 12. ure v nedeljo 28. avgusta, ko boste prejeli potrdila opravljenem osnovnem permakulturnem tečaju, ki vam bodo omogočila začetek dvoletnega študija.

Cena z mislijo na druge – 650€
Pokriva stroške tečaja in podpre posameznike z manj prihodki, da se nam lahko pridružijo.

Običajna cena – 550€
Pokriva osnovne stroške tečaja.

Nižja cena – 450€
Ne pokrije vseh stroškov, da bi lahko zagotovili finančno trajnost tečaja. Namenjena tistim, ki ne zmorejo plačati običajne cene. V okviru tečaja lahko sprejmemo štiri prijave na nižjo ceno. Velja vrstni red plačila kotizacije. Pogoj za nižjo ceno je, da nas predhodno kontaktirate in predstavite vaše razloge za izbiro cene.

Cena vključuje program, vegetarijansko hrano in preprosto bivanje.

Za podrobnejše informacije o vsebini in prijavo lahko pošljete mail na naslov jbaonzeizc@gmail.com ali pokličete 040 305 306 (Janez).

Prijave s predplačilom 100 € so obvezne, saj  nam bodo omogočile udeležbo dodatnih predavateljev.

Več na spletnih straneh, Permakulturnemu blogu in več 10.000 zadetkih, ki vam jih bo Google ponudil pod geslom »Aljaž Plankl«.

Pozor, to je rastoča verzija vabila in nekatere podrobnosti bodo še spremenjene, dopolnjene ali izpuščene.

Lepe pozdrave Aljaž, Borut in Janez


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Kategorije

%d bloggers like this: