Objavil/a: Janez Božič | 28/04/2022

GOZDNI VRT

Permakultura v prvi osebi, permakulturna načela, doživljanje narave in še pa še.

Sobota, 7. maja od 9:00 do 14:00 s sodnikovimi podaljški

Dolenjska, Novo mesto, Črešnjice pri Otočcu 81

Mogoče pa je zrasla na kakšnem dreku :)
Orhideje se da tudi gojiti.

Janez Božič je gozdar, permakulturnik in naravovarstvenik, ki že od leta 1997 organizira številna odlično sprejeta izobraževanja. Na teh skozi igro, vajo, delo in če ne gre drugače tudi s predavanji ljudi spoznava s sistemom načrtovanja, ki je osvojil svet. Če bi ga kot človeka opisala z enim stavkom, bi ta bil »spoštljiv do narave in ljudi«.

Na posestvu v Črešnjicah skupaj s prijatelji, družino in naravo že več kot 20 let soustvarja čudovit gozdni vrt. Pravi, da naravi samo malo »pomaga«. Tu in tam reši kakšno drevo in mu da novih moči. Ali pa posadi novo rastlino za katero upa, da bo podivjala in ta se potem lepo razraste, tako da je pri hiši še ena hrana več.

Na delavnici bomo spoznali, kako divjino pripeljati v svoj dom in tako zavestno ustvariti optimalno donosen ekosistem, ki bo imel vse lastnosti naravnih ekosistemov – tako glede raznolikosti, kot uravnoteženosti in prožnosti. Spoznali bomo harmoničen odnos med ljudmi in pokrajino, ki vam bo nudil hrano, energijo in zaščito. Prav tako pa bo uspešno zadovoljil, tudi druge materialne in nematerialne, potrebe in pa seveda tudi kakšno željo.

Raj je tukaj in zdaj. Nismo izgnani iz raja, le pozabili smo, da v njem živimo. Sprememba je preprosta, četudi ali predvsem tako, da pojemo rajski obrok.

Zjutraj vas pričakamo z zeliščnim čajem, nato bomo skupaj nabrali hrano in se okrepčeli z malico. Popoldne se bomo seznanili še z malenkostjo ali dvema in zaključili z zelenjavno enolončnico, solato ter še čim, nato pa se ob primernem  trenutki poslovili.

Cena delavnice 40 € za odrasle  (družine z otroki lahko dodajo prostovoljne prispevke), zajema program in prehrano.

Za podrobnejše informacije o dostopu in namestitvi pokličite na telefon 041 956 927 – Sabina, ali pošljite mail na naslov  sabina.bozicnik@gmail.com , na katerega sprejemamo tudi prijave. Ob prijavi navedite iz katere smeri boste prišli (podrobna navodila vam pošljemo po mailu, kajti navigacija do tja ne pripelje).

Za podrobnejše informacije o vsebini lahko kliknete tu, pošljete mail na naslov jbaonzeizc@gmail.com ali pokličete 040 305 306 – Janez.

Predvsem so dobrodošli otroci, zatojih nikakor ne pozabite doma.

Lepo vas pozdravljava,

Sabina  in Janez


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Kategorije

%d bloggers like this: