Objavil/a: Janez Božič | 09/04/2022

Divja permakulturna delavnica

Permakultura v prvi osebi in permakulturna načela, doživljanje narave in še pa še.

Spoznali, bomo kako divjino pripeljati v svoj dom in tako zavestno ustvariti optimalno donosen ekosistem, ki bo imel vse lastnosti naravnih ekosistemov – tako glede raznolikosti, kot uravnoteženosti in prožnosti. Spoznali bomo harmoničen odnos med ljudmi in pokrajino, ki vam bo nudil hrano, energijo in zaščito, ter uspešno zadovoljil tudi druge materialne in nematerialne potrebe, pa tudi kakšno željo.

Krompirjevka, gozdarski regrat, Aposeris foetida.

Spoznali se bomo z zanimivimi prigodami iz sveta divje hrane, preskusili kakšen nenavaden recept, o katerem bomo dvomili samo tako dolgo, dokler ga ne bomo poskusili. In ko boste tudi vi rekli: »Vsi smo snedli vse!«, boste vedeli, da na vrtu ne moremo pridelati nobene tako hranljive zelenjave – naj bo vitaminsko, rudninsko in še drugače oh in sploh in bio in aktivno – kot jo lahko naberemo med grmi tam pod hribom. Brez zadržkov se podajmo v svet nabiralništva in divje kulinarike.

Raj je tukaj in zdaj. Nismo izgnani iz raja, le pozabili smo, da v njem živimo. Sprememba je preprosta, četudi ali kar predvsem tako, da pojemo rajski obrok.

Večina delavnice bo potekala v naravi, zato se obujte in oblecite terenu in vremenu primerno.

Upamo, da se nam boste lahko odolžili s prostovoljnim prispevkom tam okoli 20 €  (družine z otroki imajo 50 % popust), mi pa bomo poskrbeli za program in vam postregli z zelenjavno enolončnico,  solato,  naredili kakšen namaz, skuhali bomo čaj.

Za podrobnejše informacije o vsebini lahko pokličete 040 305 306 (Janez) ali pošljete mail na naslov jbaonzeizc@gmail.com.

Delavnica se začne 18.4. ob 9:00 na naslovu Črešnjice pri Otočcu 81.

Za podrobnejše informacije o dostopu in namestitvi pa pokličite na telefon 041 956 927 – Sabina, ali pošljete mail na naslov  sabina.bozicnik@gmail.com, na katerega sprejemamo tudi prijave. Ob prijavi navedite iz katere smeri boste prišli (podrobna navodila vam pošljemo po mailu, navigacija do tja ne pripelje).

Starši, pripeljite s sabo otroke, so posebej dobrodošli.

Lepo vas pozdravljava, Sabina  in Janez


Responses

  1. Kdaj pa bo delavnica / terminsko / ? Hvala Silva

    • Delavnica bo 18. 4. ob 9:00 na mojem posestvu v Črešnjicah pri Otočcu 81. LpJB


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Kategorije

%d bloggers like this: