Objavil/a: Janez Božič | 07/01/2021

PRAVILNE STVARI JE POTREBNO DELATI NA PRAVILEN NAČIN

Če vas zanimajo bedarije, si jih lahko pogledate na številnih FB profilih. Nabor zna biti popoln že ob opazovanju enega prijatelja, če se boste poglobili v več njih, boste najverjetneje obupali nad človeštvom. Ne naredite samomora. Pametni ljudje morijo druge in ko so le-ti zamorjeni do nezavesti, vas pustijo pri miru.

Sledeči zapis sem snel s profila mojega FB prijatelja. Pozor, na mojem FB profilu so samo ljudje, ki jih osebno poznam in tudi cenim. Torej citat: »Ni problem v cepivih, glede na to, da se jih je že na milijone cepilo in je bilo zgolj par blažjih alergijskih reakcij. Dandanes je vsakomur očitno, da s cepivom ni nič narobe. Razsaja množična psihoza. Ampak saj tako je vedno bilo. Ljudje so na koncu z živci. Evolucijsko smo bolj nagnjeni k strahu, kot zaupanju. Komaj čakam, da se lahko cepim in to se bom z isto hvaležnostjo, kot sem se predlani proti tetanusu in klopnem meningitisu. Veliko dni preživim sam v naravi in zato še kako dobro vem kako nebogljen je človek brez civilizacije. Hvala znanosti, da sem zdrav, hvala znanosti, da to lahko napišem, slava znanosti, da to lahko bereš!«

Virus HIV, vsaka podobnost s korona virusom je popolnoma nenaključna in absolutno zlonamerna.

Moje prve misli so ponavadi takšne:

»Ni problem v cepivih«? Seveda je problem v cepivih, ampak ne cel. Večina problema se nahaja v načinu uporabe cepiv in agresivni propagandi za uporabo le teh, ki vključuje tudi najmanj desetletja usmerjenega laganja.

»Da se jih je že na milijone cepilo«? Ne, ni se jih cepilo že na milijone. Cepilo se jih je že več milijard, nekateri izmed njih so se cepili velikokrat in, hvala bogu le redki, so se cepili enkrat preveč. Poleg medicine se s cepljenjem ukvarjajo tudi veterinarji in v takšni ali drugačni obliki tudi agronomi. Vsi trije imajo mogočnega skupnega zaveznika, farmacijo. S skupnim nastopom so dosegli absolutno prevlado, ki jo širijo na nova in nova področja. In nalezljive bolezni še kar niso izginile, prav nasprotno imamo jih več in več.

 »Ampak saj je bilo vedno tako«. Cepljenje, blažje alergijske reakcije ali množične psihoze. Nič od tega ni bilo vedno tako, pravzaprav so vse precej moderne zadeve. Razen mogoče množične psihoze.

 »Evolucijsko smo bolj nagnjeni k strahu« To misliš tiste, ki so preveč resno vzeli Darwina, vendar ima evolucija tudi druga gibala, ki so sicer neprimerno manj znana, pa čeprav so neprimerno bolj učinkovita.

»Komaj čakam, da se lahko cepim«. Hvala bogu, tudi jaz komaj čakam da se boš cepil in potem mi pošlji enega klona, da mi bo pomagal cepiti sadje in drva.

»Veliko dni preživim sam v naravi in zato še kako dobro vem kako nebogljen je človek brez civilizacije«. Aha točno tako, kot riba v vodi.

»Hvala znanosti« Kateri znanosti si to tako hvaležen, medicinski, kaki izmed družbenih cvetk ali mehanistični kar tako na splošno?

»Hvala znanosti, da sem zdrav« Nisem čisto prepričan, vendar se mi zdi, da je bila večina ljudi večino življenja zdravih že pred razvojem znanosti.

Virus črnih koz, eden redkih ali, med za človeka nevarnih, celo edini, ki ima samo enega gostitelja – človeka.

NE, NAROBE, na take stavke ne bi smel niti pomisliti!  Pozor, količina besa, ki prekipeva na FB je primerljiva samo s količino človeške neumnosti! Če se boste komunikacije lotili tako, boste izgubili prijatelja, nimate časa, prej ali slej vas bo kdo pretepel, … nikar!

Če si prav zares srčno želite pogovoriti s prijateljem, se je najbolje z njim soočiti v živo, kar pa je danes prepovedano. Ga pozorno poslušati, vljudno popravljati, če ste v kaj prepričani morate pri tem vztrajati, če pove kaj pametnega mu pritegnite in ga pohvaliti, iščite skupne točke, ne širite teme, če ne veste odgovora, v pogovor pritegnite še koga, ne sklicujte se na ljudi, ki jih ni tam in na knjige, ki jih nihče ni prebral, sogovornika pozorno opazujte, če začutite, da ne sledi, upočasnite ali celo odnehajte. Nobena pot ni edina. Tam koder nekdo vidi samo eno pot, nekdo drug mogoče vidi celo zmedo smerokazov in se večino časa ukvarja z izborom ustreznega vrstnega reda za najboljše tri izmed 15 možnih, učinkovitih in izvedljivih korakov.….. Če imate čas poskusite nekako tako:

»Dobro si to napisal, še posebej tista zadeva okoli evolucije. Ne boš verjel, ampak zadnjič sem zasledil, da je vzajemna pomoč neprimerno močnejše gibalo kot borba za obstanek. Si lahko misliš, kaj vse bi lahko dosegli, če bi se namesto množične psihoze predajali sodelovanju in celostnemu pristopu. In tisto, ko si napisal da veliko časa preživiš v naravi, to je res prava nota. Edino narava nas bo rešila, hvala bogu večina virusov ni neumna in večino gostiteljev pusti pri življenju. Po moje se moramo posvetiti ozaveščanju ranljivih skupin in razvijati kulturo dialoga, ne bo šlo hitro, ampak bojim se, da je to najbolj učinkovita pot. Še enkrat hvala za super zapis in upam, da bo cepljenje potekalo brez zapletov.«

Če nimate časa, se ukvarjate z napačno temo ali prijateljem. Postopek je dolgotrajen in mukotrpen, ampak tako to deluje. Za nazornejši, krajši, duhovitejši in predvsem lahkotnejši prikaz poslušajte Djorde Balaševiča. Seveda lahko poslušate cel posnetek, ampak tisto kar sem hotel povedati, se konča v 3. sekundi 3. minute. In potem, ko je povedano, izgleda tako preprosto, da bi poskusil vsak.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Kategorije

%d bloggers like this: